Tilbud

Alexander II Cuveé Brut Rosé 2009

Original price was: kr.299.00.Current price is: kr.249.00.

Geografisk oprindelse
– Novorossiysk Krasnodor
– Dyurso Valley

Beskrivelse
Denne udsøgte rosé sparkling wine er fremstillet i en perfekt kombination af gamle franske traditioner og nyere russiske håndværk. Flasken indhold er laksefarvet med et strejf af orange og meget energiske fine små bobler. Den er frisk afbalanceret rund, og har en frugtig krop, samtidig med den er elegant og lang eftersmag. Den opnår en meget elegant frisk aroma med karakteristiske toner af vilde bær og et strejf af jordbær. Dens mineralske afslutning er med til at fuldende denne dejlige vintage sparkling wine.

Servering
Denne udsøgte rosé vil være et perfekt gastronomisk akkompagnement til forretter, desserter og oste. Og ikke mindst vil den gøre sig perfekt som aperitif.

Ikke på lager

Kategori:

Beskrivelse

Flaskens indhold
Helflaske 75 cl.

Druesammensætning
60% Pinot Noir
20% Chardonnay
20% Riesling

Alkohol
13%

Årgang
2009

Fermentering
Method Classic

Awards
International Wine Spirit Competetion 2014 – Gold
International Wine Spirit Competetion 2013 – Silver
International Wine Spirit Competetion 2012 – Silver
International Wine Spirit Competetion 2011 – Bronze

Historisk oprindelse
Denne sparkling wine er produceret på en af verdens største vingårde, Abrau Durso, som er beliggende i Krasnodor regionen nær Sortehavet i Rusland. Abrau Durso blev stiftet tilbage i 1870 af den russiske zar, Alexander II og hans kone, den danske prinsesse Dagmar. Baggrunden bag stiftelsen af denne vingård var, at Alexander II gerne vil tilføre rigtig Champagne til sit hjemland. Derfor hyrede han datidens bedste champagnemager, Victor Dravigny, som derefter drog til Rusland med sin familie og de franske druer, der skulle bruges i produktionen af de ”russiske champagner”. Produktionen blev så succesfuld, at disse ”russiske champagner” kun blev tildelt dumaen og de aller øverst rangerende personer i Rusland.

Efter 2. verdenskrig besluttede ledelsen i Abrau Durso sig for, at det nu var på tide, at gøre produkterne tilgængelige for det russiske folk. Dette medførte en stor begejstring – og inden længe blev Abrau Durso kendt i det meste af Østeuropa, hvor man ligeledes startede eksport til. Først i 2006 da den nye ejer, Boris Titov, kom til, fik man øjnene op for Vesteuropa, som en eksportmulighed. Navnet Abrau Durso er sammensat af den flod (Durso), som ligger bag vinmarkerne – og floden (Abrau), som støder op til produktionen. I dag producerer Abrau Durso mere end 250 millioner flasker om året – og er dermed én af verdens største producenter af sparkling wines.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Alexander II Cuveé Brut Rosé 2009”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *